Voedselbos linken

Food Forest Insitute

Food Forest Insitute is een Belgische vzw die zich inzet voor de ontwikkeling van grootschalige voedselbossen. Op hun website (https://foodforestinstitute.com/) kan je ook nog extra informatie vinden over opleidingen, subsidies en bestaande voedselbossen. Of via hun facebook pagina: https://www.facebook.com/foodforestinstitute/.

Meerjarige groenten en fruit – planten

Op zoek naar meerjarige groenten. Die kan je vinden in Herselt bij de Oude Kastanje ( https://www.denoudekastanje.be/producten/plantgoed/groenten-en-vruchten.)

Een specialist qua bomen kan je vinden in Putte. http://www.kwekerijdezoetewei.be/Groenten_boon.php

Op de website van Voedselbos (https://www.voedselbos.eu/catalog/kruidlaag/index.3.html) in Nederland wordt je extra geïnspireerd omdat alles per laag is ingedeeld.

Op we website van Willaert – een professionele Boomkwekerij – kan je makkelijk advies krijgen door het intikken van een aantal eigenschappen van de plant die je zoekt. Hoogte, soort grond, bloeiseizoen, ….: https://www.willaert.be

Of voor wie al veel weet over de samenstelling van de grond – hier: https://bobo.inbo.be/map?fbclid=IwAR14cwSem4unIfrMIYOlr3cHW6TCOAbBJrrVGBO30UOKxoi77UeTKF7ukVU.