Oogsttuin Eoster

De Oogsttuin Eoster werkt vanuit het principe van een C.S.A. (community shared agriculture). Landbouw, gedragen door de gemeenschap.

De risico’s worden door boer en klanten samen gedragen. Als er een overvloedige oogst is van een bepaalde teelt delen de klanten mee in de winst, mislukt een andere teelt, dan wordt dit ook gedragen. Als lid wordt je ook uitgenodigd voor activiteiten: rondleiding op het veld, samen oogsten en kokkerellen en, samenwerken, wieden, recepten uitwisselen,kruidenworkshop,…

Zo wordt er naast gezond en lekker eten ook gebouwd aan gemeenschap vormen,  genieten van het contact met de aarde, van eenvoud, en natuurlijk draag je zo bij aan het verkleinen van je ecologischevoetafdruk.

Het veld is niet in Begijnendijk – maar we hebben wel een afhaalpunt in Betekom. Want naast de zelfoogst opties kan je ook kiezen voor een vlinderabonnement voor wie kiest voor eerlijke lokale en groene economie.

Oogsttuin Eoster serre
oa. spinazie, slamix, rucola en radijsjes voor december

Je investeert in een schijf van 175 euro en hiervoor kan je een aantal pakketten samenstellen.
De omvang en inhoud van je pakket bepaal je zelf door te kiezen uit een lijst van seizoensgroenten (via geregelde mail).    Je kan het vlindersysteem ook op proef uitproberen.

Deze seizoensgroenten worden verdeeld aan winkelprijs.

Als je “aandeel” opgebruikt is, kan je kiezen om verder te investeren.

Als “vlinderlid” kan je af en toe als vlinder neerstrijken op het land!
Je wordt uitgenodigd voor de werkdagen, feestjes, samenkookmomenten en -proeverijen, kruidenvertelsels…..

Ook Potverglorie gebruikt de voeding van Oogsttuin Eoster voor overheerlijke maaltijden.