Duurzaambegijnendijk
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Webinar: Voedselbossen: wat zegt de wet?

juni 25 @ 09:30 - 11:30

€69

Voedselbossen zijn nieuw én een hot topic in Vlaanderen. Voedselbosprojecten schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Volgens de liefhebbers van voedselbossen hebben ze het potentieel om één van de landbouwvormen van de toekomst te worden. Maar wat zegt de wetgeving? Dat ontdek je tijdens dit webinar.

Je gaat dieper in op de wetgeving die van toepassing kan zijn op voedselbossen. Je bespreekt de aandachtspunten uit de natuurbehoudswetgeving, de wetgeving ruimtelijke ordening en onroerend erfgoed, de landbouwwetgeving, de wetgeving inzake voedselproductie en het houden van dieren in relatie tot voedselbossen.

Zo bekijk je of je bestaande bossen zomaar mag omvormen naar voedselbossen. En of je in groene bestemmingen courante fruitbomen en exotische fruitbomen mag planten. Het houden van dieren komt aan bod. Net als het bouwen van tijdelijke of permanente constructies zoals een composthoop, toilet, schuilhok of materiaalhok. Ook of het beheer van een voedselbos kan geregeld worden in een natuurbeheerplan, bespreken we kort.

Aan de hand van een aantal concrete cases bekijk je de mogelijkheden voor voedselbossen in Vlaanderen. Na dit webinar ben je op de hoogte van de relevante wetgeving. En weet je welke vergunningen je nodig hebt. Zo kan je met een gerust geweten aan de slag

Er is voldoende ruimte voor vragen. Zeer specifieke, aan persoonlijke dossiers gerelateerde vragen kunnen echter niet aan bod komen.

Locatie

Online

Organisator

Inverde
Telefoon:
+32 2 658 24 94
E-mail:
info@inverde.be
Site:
www.inverde.be