Mondmaskers maken met vrijwilligers

Bij de uitbraak van de Corona is de Lets beweging in Begijnendijk begonnen met het produceren van mondmaskers. Niet voor mensen die gewoon thuis zitten en af en toe naar de winkel gaan, maar vooral voor die mensen die met risicogroepen in contact komen en waarvoor de professionele mondmaskers niet beschikbaar zijn door schaarste.

Intussen hebben we behoorlijk wat ervaring opgedaan om in groep – zonder elkaar te ontmoeten – mondmaskers te kunnen produceren. Deze ervaring willen we graag delen. Omdat de crisis zeker nog niet voorbij is. Omdat nog meer mensen hulp kunnen gebruiken.

Download hier de PDF “Samen mondmaskers maken –  Met  vrijwilligers mondmaskers maken tijdens een quarantaine”

Dit document gaan over de samenwerking – niet over het te gebruiken model. Dat kan van streek tot streek of land tot land verschillend zijn. In Begijnendijk gebruiken we het model zoals voorgesteld door de FOD.

Voor deze blog laten we reacties toe – mocht er te veel spam komen dan zetten we deze mogelijkheid uit.